Rivstart nypremiär


Imorgon, eller om ett par timmar drar vi igång med Rivstart igen. Med ett års håltimme från tv-sändningen känns det riktigt kul att sätta sig ner och trycka på knapparna som för. Här ett klipp ifrån sommaren -07 då Mari skulle åka Mc för första gången. Kamera Kent filmade och jag körde följe-mc. Titta på programmet på Tv6 mellan 7-9 eller reprisen på tv6play.se


Hulken vs Skalman


Studentfesten 2006, på scen Anders "Hulken" Jansson och Anton "Skalman" Sterner. Vem är bäst? vem är starkast? Upp till bevis.


Anders fick även några månader tidigare genomlida det här, han var arg som ett djur. Jag var rädd som en get, därför detta nervösa skratt.


valentine's day


För ett par år sen medans kvinnorna planerade en Alla hjärtans dag-middag så testade jag John "Jahnies" Erikssons berömda JE-35 (Kortskärphus-adapter). Resultatet blev detta klippet som visades under middagen hos Matilda.


Tribute to Berra!



Mannen man blir mer och mer imponerad av för varje dag. I lördags hade han fixat till en riktigt fin Middag, sjukt gott var det. Han Kalls för "Kött Berra", fråga mig inte varför. Men på avvägar har jag hört att det handlar om älgar.

Berra!

Intresse, som Örjan hade sagt.


Har man en fiddy och behöver en wakesk8/wakeboard/snowboard-vinsch då gör man som Matte och Nisse. De gäller att inte tappa intresset.


Kvillebäckens HC - fjärde avsnittet


Hockey klubben Kvillebäckens HC håller på att bli en stor etablerad klubb med många medlemmar. Men det stora problemet är hemma isen som inte håller kvalité. Avsnittet tar upp borta träning under tak med hjul istället för skenor.


Studiobygge


Studiobygge inför Rivstarts premiären den 1 mars. Nu skall man snart börja gå upp vid 5 på morgonen, livet är hårt men kul.

Nu börjar kontrollrummet arta sig.

Sponsor vinjett inspelning i chefens kök. På osten kommer det stå Stena Line.

Två trötta glada.

Stormen -69


Stormen -69, Gudrun, Per eller vad den nu hette. Det blåste sjukt mycke den 14 Januari 2007 iaf. Bilderna är tagna på Donsö och Styrsö. Nu börjar innehållet på den här bloggen bli riktigt tunt. Lugn, de är lite fetare grejer på G!


Kill Råger


Vi gick vårterminen i tvåan på Munkebäcks gymnasiet. Det var Lördag i Slottskogen och vi var precis klara med en scen ur filmen "Om jag blundar så finns du inte". Vissa av oss var inte nöjda eller inte tillfredställda med att bara göra glass scenen ur filmen. Medans alla gick hem så stannade jag, Robin och Karin kvar, för att göra fighting filmen "Kill Råger".

Från inspelningen av Robins film "Efter Tanathos". Karin, Joel & Robin.

Achtung 2


Det försvunna klippet i den tyska trilogin Achtung, är nu återfunnen. Sommaren 2002 spelade vi in detta mycket underhållande avsnittet.


Arkivet

Hittade en hel hög med grejer hemma i arkivet, mycke gammal skit men men.
Ryktena angående gästskribenter här på bloggen är korrekta. Men av säkerhetsskäl kan vi inte avge några namn, kommer med mer info när de har lugnat ner sig.

main offender


Mot min vilja valde vi the Hives låt main offender att göra musikvideo som första filmuppgift i ettan. De va på den tiden man skulle sitta med bandare och klippa. Men det pallade ju inte vi, så vi åkte hem till mig och klippte på "hästen" (premiere 6). Men detta straffade sig när den årliga Guldmunksgalan kom, då våran video blev diskad pga "redigeringsfusk".

För er som undrar så hade vi en budget på 7 semlor.

Tania Kosan


Studentfesten 2003, de skulle göras ett litet kort filmklipp om varje student på festen. Tania valde vi att presentera så här.

Ibland får man hjälp med smeknamn på folket.

go BIG or go HOME


Synd att man inte är lika fräck som för 7 år sen då vi gjorde wakeboard-filmen go BIG or go HOME. Klippet är introt till filmen som är något matrix inspirerad, som allt annat vi gjorde under den här tiden. Minns att vi va sjukt nöjd med filmen, och att den sålde in sig riktigt bra på filmgymnasiet.

DVD-omslaget.

Rivstart back in business!


Jobbade tidigare på en tv-kanal som gick ur tiden för ganska exat ett år sen. Nu på samma plats samma tid men inte samma kanal skall morgonprogrammet Rivstart börja sändas i tv igen. Men med samma folk samma scenografi men inte samma prylar (för dom tog kvd.se) i tv 6 från 1 mars.

Vinjett inspelning för programmet.

Bygge av kontrollrumsbord, där mannen står skall bildmixern vila.

Vicotor svabar av innan de skall målas.

Mannen på bilden heter inte Jim Carrey men kallas för chefen.

should i stay or should i go


Första uppgiften i gymnasiet i tvåan var att för en musikvideo där alla i gruppen skulle ingå. Jag hade nog passat bättre i en OLW reklam eller inte alls.


Bumbibjörnarna


Året var 2003 de skulle va musiktävling borta på smu-gården. Vi pallade inte riktigt den grejen att sjunga och såna grejer, så det fick bli en musikvideo istället. Otippat!? Nä. Detta var det första som klipptes borta på den nerlagda film klubben DMM (Donsö Movie Masters).

kulturarvet DMM, (FCP 3).

Mannen vid altaret


Idag är den stora dagen för Jakob och Emma, stort grattis till varandra! Under den mycket trevliga bröllopsfesten visades bla två film klipp från tidigare i Jakobs liv. Det första är från sommaren 2008 precis innan Jakob sålde sin sjukt coola/häftiga/snygga jolle. Inslaget var med i succé programmet "Göteborg Idag" på Kanal Lokal.



Tomas Olofsson i rollen som Jakob och Staffan Johansson i rollen som Tomas Larsson. Denna illustrationen av Jakob visades första gången på "Studentfesten 2006".


Det är även en stor dag för den här damen, Matilda Olofsson (Cleason) grattis! Bilden är tagen sista timman som 21 åring.



mysigt e mesigt - ombytta roller


Vi hade fått som uppgift att göra en dokumentärfilm av vår filmlärare Thomas Terenius. Gruppen jag var med i ville att det skulle handla om könsroller. Vad är könsroller!!! tänkte jag. Det borde man vet kände jag när man är 17 bast, men icke Joel ifrån Donsö. Kön visste jag var det var för något och roll som i att spela en roll i en film visste jag ju va det var. Men att slå ihop dessa ord i mitt huvud blev ingen bra kombination. Könsroller, var det ett annat ord för porrfilm??? Det var det ända som jag kom fram till. Så av rädsla för att dokumentärfilmen skulle handla om porr, så tycke jag utan att veta vad det egentligen betydde att det var en dålig idé med könsroller. Tur att vi tog detta ämnet tillslut ändå och Joel fick lära sig lite mer om livet.
Klippet är en sketch ur den färdiga dokumentären.


Popsiq - You´re not the one


Göteborgs bandet Popsiq behövde hjälp med att göra en musikvideo. Jag och John "Jahnnie" Eriksson tog på oss uppdraget, vred upp den beryktade 16 mm kameran krasnogorsk 3 och körde.


Hets mot Hassan

Hassan, mitt senaste nyförvärv i hårddiskskaran. Har blivit utsatt för hets, då en mycket demokratisk omrösning gjordes för att få fram detta namn. Men nu har några ryggradslösa fähundar klottrat ner honom med förslaget som slutade på andra plats. lågt...

RSS 2.0