Tveksam animation

Det va någon stans här det började, något tveksamt innehåll. Men hur kul är det inte med bajs när man är 13 bast. Klippet är så klart inspirerat av doodie.com. I paint ritades och målades de fina bilderna. Sen fick man med en trail version av ett animeringprogram som följde med tidningen "PC för alla" lägga ihop alla lösa bilder till en serie. Sjukt nöjd va man när man lyckats med det. 

Bevingad Råtta!


Även detta klippet har säkert många sätt tidigare, men det är värt att tittas på igen. Tydligen har andra grannar i huset haft samma problem. Men Tomas har löst sina, efter 4 besök.

Swartahörla


Ni har säkert sett detta klippet tidigare, det har legat uppe på tuben ett tag. Men jag tröttnar inte på de här sommar bilderna. Utan att överdriva så längtar man ju till dessa dagar, men dom är snart här igen. Filmen är ett resultat av ett kamera test, som gjordes sommaren 2006. Kameran som för övrigt är en "riktig" 16 mm filmkamera och ingen videokamera, köptes för två tusenlappar på ebay. Väskan som kameran kom i luktar typ 1800 tal, hur det nu luktar? Inga fördomar men den är rysk och heter Krasnogorsk-3. Har aldrig varit i Ryssland, luktar det 1800 tal där?


Krasnogorsk-3 in action.

Rouster Boardriding


Klippet innehåller introt till snowboard filmen Rouster Boardriding. Där lergubben Rouster leder oss i lite andra former och färger än vad vi sett honom tidigare. Vi la ner ganska mycket krut på kulisserna som man kan se på bilderna här nedan. Dom finns fortfarande kvar, säljes till högstbjudande!





Achtung 1


De var på den tiden då alla skulle göra sina egna Jackass filmer eller iaf leka Jackass. Vi gjorde en egen variant med torr humor. Med de tyska namnet Achtung som på svenska betyder varning. Nu hade vi äntligen också hittat fade funtionen i premiere 6 (hästen). Detta är den första delen av tre i denna succé serie från 2002.

Pers svensexa - kidnappningen


Ett litet klipp från dagen som Per aldrig trodde skulle komma. Enjoy!

TNT


Filmen med flest specialeffekter ever! Vi kämpade mycket för att få denna filmen riktigt cool (eller frän som det hette det då). Byggde miniatyrer av husen som sprängs i filmen på samma proffsiga sätt som Hollywood. Vi hade ju sätt åtskilliga  "bakom kulisserna" filmer från Hollywood produktioner. Så vi visste och kunde mer eller mindre allt om hur man gjorde dessa effekter. Vi använde oss också av berättar röst för vi var trötta på att folk inte hörde eller fattade vad som hände. TNT gjordes 2002 till filmgalan på nyårslägret, där mödan med allt jobb med effekterna gav utdelning. Filmen kammade hem majoriteten av priserna under galan i Geilo.

Wakeboard


Wakeboard helt enkelt, namnet på vår första wakeboard film. Filmades med fel vitbalans under sommaren 2001 med farsans berömda vhs-c kamera. Som för övrigt är köpt av Fabian Bengtsson 1988 eller -89, skall kolla upp det. Klipptes i en version på Styrsö skolans analoga vhs utrustning. Men under Jullovet samma år klipptes om i premiere 6.0 (hästen). Filmen var det första som jag redigerat digitalt, en ny värld öppnades. Men så simpla grejer som fade hittades inte i programmet förrens lång senare. Så där av alla fula övergångar. Det är dock en fade med i sista klippet innan det byter till krascherna, den effekten genererades av vhs-c kameran stort!

Grav?


Medans Maja och gänget gjorde en musikvideo till Björn Rosenströms låt sockiplast. Skulle vi ta det hela lite seriösare, vi gick i första året på gymnasiet. En lite djupare film om ett sista farväl. Vet inte om filmen har något namn, Råger kanske vet?

Mobbing


Mobbing, temat på ett Söndagkvällsmötet en höst kväll 2002. Vi fick uppgift att göra en film om temat. Kanske inte världens seriösaste resultat, men vad kan man kräva av ett gäng finniga tonåringar. Filmen blev rätt dyr med då tidens mått mätt. Sista bilden när "Kalle" (Thomas) hoppar kraschade kameran och gick sönder, tusen spänn rakt ner i sjön.

snale


För er som inte vet vad snale är för något, så kan jag berätta att de är ett ord för manligt könsorgan. Vet inte varför denna wakeboard fick de namnet men vi tyckte de va lite kul. Nils kanske minns? Den är iaf en i mängden av wakefilmer som jag/vi gjort. Kanske den ända som filmats på dv helt igenom, som om de vore något bra!? Den gjordes lite oseriöst sommaren 2005 men viktigt var att vädret skulle va skinande.


DVD omslaget till filmen.

Pers svensexa - inlines


Kanske inte hör till kategorin gamla klipp men lite kul ändå. Efter kidnappning och frukost på pers efterlängtade svensexa var det dags för lite inlines... 

mysigt e mesigt - köket


En riktig klassiker! Klippet är tagit ur dokumentärfilmen om könsroller med namnet "mysigt e mesigt". Den producerades under hösten 2003, och var den första riktiga filmuppgiften på Munkebäcksgymnasiet. Tidigare hade vi bara gjort musikvideos. Den mer eller mindre slipade gruppen på 7 personer kallade sig för Geisha Pictures. Där namnet kom ifrån en gruppmedlems katt, som hette Geisha. Filmen spelade in en Guldmunk, som står på Lisas hylla om jag inte minns fel. Detta är en klassiker av rang!

RSS 2.0